مضرات عدس

چرا عدس برایتان مضر است؟

عدس یک انتخاب غذایی مغذی، کم چربی و سرشار از پروتئین و فیبر است. با این حال، برای برخی افراد ممکن است مضر باشد. در ادامه مطلب مضرات و فواید عدس را خواهیم گفت با ما همراه باشید.

مضرات عدس:

زمانی که عدس و سایر حبوبات به صورت خام مصرف می شوند، خطرناک هستند، زیرا همه حبوبات، از جمله عدس، حاوی لکتین هستند که می توانند واکنش های ناخوشایندی ایجاد کنند.

لکتین ها نوعی پروتئین هستند که توسط گیاهان برای محافظت از خود در برابر شکارچیان تولید می شود. این پروتئین ها به دستگاه گوارش می چسبند و باعث واکنش های ناخوشایند مختلفی می شوند.

حبوبات خام مسئول حدود 20 درصد موارد مسمومیت غذایی در سراسر جهان هستند و خوردن عدس خام می تواند باعث استفراغ یا اسهال شود. برخی از لکتین ها (مانند آگلوتینین جوانه گندم که عمدتاً در گندم یافت می شود) وحشتناک تر هستند و بدون شک باعث ایجاد مشکلات جدی می شوند. لکتین ها ممکن است هیچ مشکلی فوری ایجاد نکنند، اما اغلب منجر به مشکلات طولانی مدت مختلفی مانند ناتوانی در جذب مناسب ویتامین ها و مواد معدنی، آلرژی های غذایی، آرتریت و سایر مسائل متعدد می شوند. اگر مشکلات روده ای (مانند سندرم روده تحریک پذیر) یا شرایط خود ایمنی (مانند کرون یا هاشیموتو) دارید، احتمالاً لکتین ها برای شما مشکل سازتر خواهند بود. مضرات عدس

عدس خام یا نیم پز بسیار مضر است و حتی می تواند برای برخی افراد منجر به مرگ شود. خوشبختانه، لکتین ها به گرما حساس هستند و وقتی پخته می شوند، تجزیه می شوند و یک رژیم غذایی کاملا ایمن و خوشمزه را برای شما به ارمغان می آورند. آنها را می توان به طور کامل پخت و یا جوانه زد تا برای خوردن ایمن باشد.

بخوانید  فواید زعفران برای سلامتی پوست

مضرات عدس

فواید عدس:

 

  • عدس حاوی لیزین است که یک آمینو اسید ضروری است.

طبق مطالعات، مصرف بیش از حد لیزین ممکن است باعث ایجاد سنگ کیسه صفرا، افزایش سطح کلسترول و اختلال در عملکرد کلیه شود. علاوه بر این، کارشناسان تأیید می کنند که دوزهای بسیار بالای لیزین ممکن است باعث ناراحتی معده و اسهال شود. تعداد کمی از افراد ممکن است به عدس حساسیت داشته باشند. عدس به خانواده لوبیا و بادام زمینی تعلق دارد و جزو حبوبات طبقه بندی می شود. اگر به بادام زمینی حساسیت دارید، ممکن است به عدس نیز حساسیت داشته باشید.

خوشبختانه، شما می توانید با مراقبت دقیق از علائم خود و انتخاب پروتئین های گیاهی به جای آن، از خود مراقبت کنید.

  • عدس دارای مواد ضد مغذی و فیتات می باشد.

عدس حاوی مواد ضد مغذی مانند بازدارنده های تریپسین و اسید فیتیک است که از جذب برخی از مواد مغذی، پروتئین ها و اسیدهای آمینه جلوگیری می کند.

فیتات ها ترکیباتی هستند که مانع از جذب مواد معدنی موجود در غذا به بدن ما می شوند. علاوه بر این، فیتات‌ها در عملکرد آنزیم‌هایی که برای هضم ضروری هستند، مانند پپسین و آمیلاز، تداخل می‌کنند. اگر عدس به درستی خیس بخورد و پخته شود، این اثرات منفی ممکن است کاهش یابد. عدس ها به عنوان حبوبات دانه ای طبقه بندی می شوند. این به این معنی است که بخشی که ما می خوریم دانه است که دارای فیبر و پروتئین بالایی است. اگر به طور منظم عدس های غنی از فیبر بخورید، می تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود.

بخوانید  کره بادام زمینی یا کره بادام درختی؟

اگر به مواد غذایی الیگوساکاریدها، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلی ال ها (FODMAP) قابل تخمیر حساس هستید، عدس می تواند باعث ناراحتی و همچنین نفخ و گاز در روده بزرگ شود. مصرف بیش از حد فیبر باعث ایجاد نفخ می شود که اگرچه برای سلامتی مضر نیست، اما می تواند خجالت آور باشد. عدس اغلب با ادویه های قوی طبخ می شود که می تواند در برخی از افراد باعث سوء هاضمه شود.

عدس منبع خوبی از پتاسیم است، با این حال، مصرف بیش از حد عدس در رژیم غذایی افرادی که عملکرد کلیه‌شان ضعیف است می‌تواند باعث هیپرکالمی شود (علائم ممکن است شامل استفراغ، خستگی، ضربان قلب نامنظم و مشکل در تنفس باشد).

همیشه باید قبل از وارد کردن هر چیز جدیدی در رژیم غذایی یا سبک زندگی خود، مانند عدس، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ گونه عوارض جانبی منفی را تجربه نمی کنید.

مضرات عدس

کدام عدس برای شما مفید است؟

 

بسیاری از دستور العمل های گیاه خواری و وگان شامل عدس به عنوان یک ماده اصلی هستند. عدس را می توان در دستور العمل های مختلفی از جمله سوپ، سالاد، مخلفات و دسر شب استفاده کرد.

موارد زیر برخی از رایج ترین فواید سلامت تغذیه ای گنجاندن عدس در رژیم غذایی شما هستند:

  • عدس که سرشار از فیبر غذایی است برای کاهش کلسترول مفید است.
  • محتوای فیبر از افزایش سطح قند خون بعد از غذا جلوگیری می کند که در پیشگیری از اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، دیورتیکولوز و یبوست مفید است.
  • عدس علاوه بر کاهش کلسترول، برای سلامت قلب نیز مفید است، زیرا حاوی سطوح بالایی از فولات و منیزیم است که از آسیب دیواره سرخرگ ها جلوگیری می کند. فقط یک فنجان عدس حدود 90 درصد از مصرف توصیه شده روزانه فولات را به شما می دهد.
  • محتوای بالای منیزیم عدس برای سلامت قلب و عروق مفید است زیرا باعث بهبود جریان خون در بدن می شود.
  • عدس دارای محتوای آهن بالایی است و منبع خوبی برای انرژی است.
  • عدس که حاوی فلاونوئیدها است در پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان سینه مفید است.
  • ارزش غذایی عدس، یا مواد مغذی موجود در عدس، مسئول فواید سلامتی مختلف مرتبط با آن است.
بخوانید  آلو خشک محبوب!

 

نتیجه گیری:

به طور خلاصه، عدس زمانی که به درستی خیسانده و پخته شود برای سلامتی شما مفید است. با این حال، مصرف بیش از حد هر چیزی، از جمله عدس، ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که در مضرات عدس به آن اشاره کردیم.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا