قیسی چیست؟

قیسی چیست؟

قیسی یا برگه زردآلو، نوعی از زردآلوی خشک شده است که بسیار شیرین و خوش طعم است. زردآلو یک میوه هسته‌دار است که با نام آلوی ارمنی هم شناخته می‌شود. این میوه گرد و زرد یک نسخه کوچک از هلو است، ولی طعم تند و تیز آلوی بنفش را به ارث برده است. قیسی منبع غنی از ویتامین‌ها، فیبر و آنتی اکسیدان ها به شمار می‌رود که در سلامت بدن نقش بسزایی دارند. زردآلو از دوران باستان در آسیای مرکزی کشت می‌شده و یکی از کالای های  مهم در جاده ابریشم بوده است. زردآلوها معمولا به طور کامل خشک شده و پس از آن بدون هسته می‌شوند. سپس به دی اکسید گوگرد آغشته شده و رنگ نارنجی روشنی به خود می‌گیرند. گفتنی است این قیسی ها در مقایسه با قیسی های ارگانیک(بدون گوگرد)، ماندگاری طولانی تری دارند. قیسی با توجه به داشتن مواد مغذی و ویتامین ها، خواص و فواید فراوانی برای بدن دارد و از جمله محبوبت ترین و مفید ترین میوه خشک ها به شمار می‌رود. از جمله خواص قیسی می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، کمک به کاهش وزن، درمان کم خونی، رفع سوهاضمه، بهبود متابولیسم و … اشاره کرد.

انواع قیسی

قیسی در انواع و سایزهای مختلفی تولید و فرآوری می‌شود که یک تقسیم‌بندی استاندارد از آن‌ها عبارت است از:

قیسی جامبو

قیسی جامبو از مرغوب ترین و همچنین درشت ترین نوع قیسی است که با عنوان قیسی جامبو شناخته می‌شود، دارای رنگ یکنواخت و روشن است که مشخصه زردآلوهای بالغ است. تعداد قیسی جامبو در هر کیلوگیرم کمتر از ۸۰ عدد است.

بخوانید  بهترین آجیل برای سلامت مو، جلوگیری از ریزش مو به طور طبیعی

قیسی گرید یک

بعد از قیسی جامبو، قیسی گرید یک درشت‌ترین سایز قیسی به شمار می‌رود که تعداد آن حدود ۸۰ الی ۱۰۰ عدد در هر کیلوگرم است.

قیسی گرید دو

بعد از قیسی گرید یک، قیسی گرید دو بزرگترین سایز قیسی است که تعداد آن در هر کیلو گرم ما بین ۱۰۰الی ۱۲۰ عدد می‌باشد.

قیسی گرید سه

تعداد قیسی گرید سه در هر کیلو گرم  از ۱۲۰ تا ۱۴۰ عدد متغیر می‌باشد.

قیسی گرید چهار

در نوع قیسی گردی چهار از ۱۴۰ تا ۱۶۰ عدد در هر کیلوگرم تعداد قیسی گرید چهار می‌باشد.

قیسی گرید پنج

و در نهایت در نوع قیسی گرید پنج به تعداد ۱۶۰ الی ۱۸۰ عدد در هر کیلوگرم قیسی موجود است.

قیسی صنعتی

قیسی صنعتی یک نوع ریز و کوچک قیسی است که بیشتر برای تهیه مربا و مارمالاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بزرگترین تولیدکنندگان قیسی

شهر مالاتای بزرگترین شهر در تولید قیسی در کشور ترکیه است. با توجه به تولید بالای زردآلو، تولید انواع قیسی اعم از آفتابی، ارگانیک و برگه زردآلو در این کشور بالاست و بزرگیترین صادر‌کننده قیسی در جهان به شمار می‌رود. بعد از ترکیه، ایران بزرگترین تولید کننده قیسی در جهان است. قطب تولید قیسی در ایران شهرستان مرند و آذرشهر استان آذربایجان شرقی است و بخش عمده‌ای از قیسی تولیدی ایران در این شهرها به صورت ارگانیک تولید شده و به شهرها و سایر کشورها صادر می‌شود.

شرکت آفتاب پارلان ارس

پارلان، بزرگترین تولیدکننده قیسی در ایران

در حال حاضر شرکت آفتاب پارلان ارس بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده قیسی در ایران است. این شرکت با قرارگیری در جغرافیای تولید این محصول به خوبی توانسته است که قیسی‌های بسیار با کیفیت و درجه یک تولید کرده و در بحث صادرات جزو اولین‌ها باشد. باغات این شرکت  در منطقه آذربایجان است که همانطور که گفته شد، بهترین جغرافیا آب و هوا را برای رشد درختان زردآلو دارد. کارخانه پارلان واقع در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز، ظرفیت تولید ۳۰۰۰ تن قیسی در سال را دارد که ۶۰٪ آن صادراتی است. همچنین این شرکت تنها شرکتی است که محصولات قیسی آن با استانداردهای جهانی هم خوانی دارد و مورد تایید مشتریان خارجی است. به همین دلیل سالانه حجم بسیار زیادی از تولیدات قیسی این شرکت صادر شده و مابقی وارد بازار های داخلی می‌شود.

بخوانید  آیا تاکنون راجب فواید پسته برای سلامتی مطلبی خوانده اید؟

صادرات قیسی پارلان

شرکت پارلان صادرات قیسی خود را از سال ۱۴۰۰ آغاز کرده و تاکنون قیسی‌های خود را به کشورهای حوزه سی آی اس(CIS) نظیر روسیه، گرجستان، قزاقستان، آذربایجان‌، کشورهای اروپایی از جمله آلمان و انگلیس، کشور های آسیای میانه، هند، مالزی، قطر، کویت و امارات صادر کرده است.

مهمترین استانداردهای مورد نیاز برای صادرات قیسی

در خصوص صادرات قیسی نکات بسیار مهمی وجود دارد که در این قسمت به برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

میزان رطوبت قیسی

میزان رطوبت قیسی‌های صادرات به اروپا نباید بیشتر از ۲۵٪ باشد. در غیر این صورت می‌بایست تمام موارد قیسی فراوری شده بر روی محصول ذکر شود. میزان رطوبت قیسی های صادراتی پارلان بین ۱۸ الی ۲۰ درصد است که کاملا با استاندارد مورد نظر کشور های اروپایی هم‌خوانی دارد.

درصد گوگرد مصرفی در قیسی

میزان گوگرد موجود در قیسی‌های صادراتی می‌بایست زیر 2000ppm باشد که این مورد را نیز شرکت پارلان در محصولات خود به خوبی رعایت کرده است.

بسته بندی قیسی

نوع بسته بندی قیسی از دیگر موارد مهمی است که در بحث صادرات قیسی باید مورد توجه قرار گیرد. بسته بندی قیسی باید به گونه‌ای باشد که از قیسی به خوبی محافظت کرده و مانع از هرگونه آسیب داخلی و خارجی به کیفیت محصول شود. بسته بندی محصولات قیسی در کارخانه پارلان با دستگاه‌های پیشرفته و توسط نیروهای مجرب انجام می‌شود.

یکنواختی قیسی

محتویات هر بسته باید حاوی قیسی‌هایی باشد که از یک مبدا هستند. کیفیت، اندازه و مقدار قیسی برای یک سال برداشت باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره
Scroll to Top
اسکرول به بالا